Vind jouw vastgoed stage binnen de vastgoedsector

Blader door en solliciteer op openstaande vastgoed stages

Dit ga je doen als
stagiair juridisch bij B&D Juristen

Tijdens de stage word je begeleid door een vaste stagebegeleider en krijg je een flexibele, of indien mogelijk, vaste werkplek. Je begeleider is een jurist gespecialiseerd in het rechtsgebied waarin je stage loopt.

Inhoud van de stage in drie stappen

Inlezen, uitzoekwerk; de stage begint met het doornemen van enkele dossiers. Op die manier krijg je een beeld van wat het werk inhoudt en de manier waarop onze juristen werken. Ook zie je dan hoe procedures bij de rechter verlopen. Vervolgens mag je in dossiers nader literatuur/jurisprudentieonderzoek doen. De informatie kun je vinden in onze bibliotheek of op het intra/internet, de wetgevingsdatabanken en Kluwerdatabanken waar je vanaf je werkplek toegang toe hebt. Daarnaast beschikt DAS over een uitgebreid Kennismanagementsysteem. Hierop staan o.a. protocollen voor de standaard behandeling van diverse juridische problemen, per rechtsgebied.

Zelf schrijven van brieven. Dit kunnen adviesbrieven zijn aan cliënten, waarin je uitlegt wat hun rechtspositie is. Het kunnen ook brieven aan wederpartijen zijn, waarin zij bijvoorbeeld gesommeerd worden tot betaling, levering of nakoming. Uiteraard gaan deze brieven steeds op naam van de jurist de deur uit. Het dossier blijft de verantwoordelijkheid van de betreffende jurist, die ook alle verdere contacten met de cliënt onderhoudt.

Nadat enige ervaring is opgedaan met het schrijven van brieven, mag je ook - stap drie - concept processtukken op gaan stellen, zoals bijvoorbeeld een dagvaarding, een verzoek- of verweerschrift of de stukken t.b.v. een procedure bij een Geschillencommissie.

Bijwonen van zittingen en besprekingen

Afgezien van het uitzoekwerk en het schrijven van brieven en processtukken kun je mee naar zittingen. Zo maak je kennis met de procespraktijk. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om besprekingen met cliënten bij te wonen in het dossier waarin je aan het werk bent.

Als stagiair neem je deel aan het vakoverleg (bespreking van jurisprudentie, vakartikelen en op handen zijnde wetswijzigingen) van de afdeling waar je stage loopt en kun je eventueel een keer mee naar een rolzitting. Als er een interne cursus wordt gegeven die relevant is voor je stage, dan mag je hier vanzelfsprekend naar toe.

Als afsluiting van je stage vindt er een eindgesprek plaats en ontvang je van je stagebegeleider een beoordeling. De stage (en de samenhangende beoordeling) kan zodanig worden ingevuld dat de HBO opleiding of de Universiteit er studiepunten voor toekent.

Waar kom je terecht?

B&D Juristen is een high-end credit management- en juridisch advieskantoor. Het vinden van de oplossing voor onze klanten staat dagelijks centraal in onze aanpak. Kennis en pragmatisch handelen gaan bij B&D Juristen dan ook hand in hand. Wij werken niet volgens een standaard procedure maar leveren advies op maat. Wij luisteren naar de wensen van de klant en zoeken naar een daarbij passende oplossing. Goede communicatie met de opdrachtgever en de debiteur is daarbij vanzelfsprekend. De aanpak zal van geval tot geval verschillen. In alle gevallen geldt: B&D Juristen levert maatwerk!

Bij B&D Juristen werken wij met dedicated teams. Elk team heeft zijn specialisme in een segment. Hierdoor zijn wij perfect in staat om onze kennis en maatwerk oplossingen goed ten uitvoer te brengen. B&D juristen kent de volgende segmenten:

 • VvE
 • Vastgoed
 • Pensioenfondsen
 • Financial (accountancy, lease)
Hierdoor biedt onze dienstverlening:
 • Hoge klanttevredenheid
 • Maatwerk dienstverlening
 • Rapportage en scorecards
 • Inzichtelijk en vloeiende incassotrajecten.
 • Persoonlijke aandacht
 • Verhoging klanttevredenheid
 • Kostenneutrale inzet
 • Hoge verhaalbaarheid
Visie en missie

B&D Juristen hanteert onderstaande uitgangspunten:
Visie

B&D juristen heeft de ambitie de beste high-end credit management organisatie van Nederland te zijn en wil dit bereiken door op duurzame wijze de belangen van zowel onze opdrachtgevers als debiteur te behartigen door maatwerk en ontzorgende dienstverlening aan te bieden.

Missie

B&D Juristen is een organisatie waarin persoonlijke aandacht, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en optimale kwaliteit voorop staan. Bij B&D Juristen gaan we voor een langdurig en betrouwbaar partnerschap. Met deze principes biedt B&D Juristen in haar werkzaamheden de opdrachtgevers alle mogelijkheden om het uitstaand vermogen zo snel en volledig mogelijk beschikbaar te maken. Door middel van ontwikkeling, innovatie en een pro-actieve houding levert B&D Juristen te allen tijde maatwerk en streven wij naar optimaal klantbehoud, rendement, imago en continuïteit.

De stage bij B&D Juristen heeft het karakter van een meeloopstage. Dit betekent echter niet dat je niets zelf mag doen en je inbreng beperkt zou zijn tot het doen van literatuur-en jurisprudentieonderzoek.

Ons kantoor bevindt zich in Utrecht binnen een straal van 1 km van de Hogeschool Utrecht.

Must Have

Je volgt een HBO of WO opleiding Rechten en bevind je in de eindfase van je studie

Minimaal 3 tot 4 dagen per week beschikbaar

Minimaal 5 en maximaal 10 maanden stage lopen

Nice to Have

Ons aanbod

Een stagevergoeding van maximaal 250 euro bruto per maand

Flexibele werktijden

Reiskostenvergoeding onder bepaalde voorwaarden

Direct solliciteren
- Einde vastgoed vacature -