Vind jouw vastgoed stage binnen de vastgoedsector

Blader door en solliciteer op openstaande vastgoed stages

Volg jij een bouwkunde, werktuigbouwkunde of een andere bouw- of vastgoed gerelateerde studie en wil je graag meewerken aan de nieuwe generatie duurzaamheidseisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! BREEAM-NL is de internationale standaard voor het beoordelen van duurzame (bestaande) gebouwen. De eisen waaraan een gebouw moet voldoen voor een BREEAM-NL certificaat zijn opgenomen in de beoordelingsrichtlijn.

Een gecertificeerd gebouw presteert aanzienlijk beter op duurzame criteria dan de wettelijke eisen. Om dit te blijven doen wordt de richtlijn elke 4 jaar herzien. Daarnaast heeft DGBC diverse producten ontwikkeld om het verduurzamen van de bestaande bouw te versnellen. Het verduurzamen van de bestaande bouw is dan ook de uitdaging van de komende jaren.

Om de producten goed te laten aansluiten op klanten is voortdurend onderzoek en uitzoekwerk nodig om te zien wat de meerwaarden zijn, hoe het aansluit bij andere systemen en waar verbeterpunten liggen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die ons hierbij wil ondersteunen en ideeën heeft hoe dit kan worden bereikt. **Functie-inhoud** De stagiair houdt zich primair bezig met de ontwikkeling en implementatie van BREEAM-NL. De meeste taken betreffen het ondersteuning bieden van de projectmanagers.

De activiteiten waarmee de stagiair zich bezig zal houden zijn o.a. : - Evaluatie van de huidige BREEAM-NL criteria; - Meewerken aan de bepaling van toekomstige BREEAM-NL criteria; - Kleine onderzoeken die nodig zijn voor de nieuwe richtlijn, zoals LCA- en energieberekeningen van gebouwen; - Overzichtelijk maken en kwantificeren specifieke waarde van BREEAM-NL In-Use; - Vergelijking methodiek van In-Use met andere methodieken, zoals WELL; - Kleine onderzoeken die nodig zijn voor de doorontwikkeling van In-Use, zoals goede voorbeelden verzamelen en kleine analyses uitvoeren. **Wat verwachten wij van je?** Om succesvol te kunnen zijn in deze functie verwachten wij dat je: - 3e of 4e jaars HBO of WO student bent in een bouw of vastgoed gerelateerde studie; - Enthousiast over bent over duurzaam bouwen; - Creatieve ideeën hebt om duurzaamheid meetbaar te maken. - Een onderzoekende instelling hebt en bereid om iets nieuws te leren.

**Wat bieden wij je?** Een dynamische omgeving met veel contacten, zowel intern als extern, in een hecht team. Werkervaring met een in de markt onderscheidend project. Omdat we het belangrijk vinden dat je goed opgeleid bij ons aan de slag gaat bieden we je aan de BREEAM-NL Experttraining te volgen, inclusief de mogelijkheid je BREEAM-NL papieren te behalen! Informatie en reacties Als je behoefte hebt aan nadere inhoudelijke informatie, kun je terecht bij Marieke Olsthoorn, hoofd Communicatie/HR.

Praktische vragen kun je stellen aan het secretariaat, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer: 010 30 32 777. **Je sollicitatie (met CV) ontvangen we graag per e-mail: secretariaat@dgbc.nl , t.a.v. Marieke Olsthoorn: In het onderwerpveld graag vermelden: sollicitatie Stagiair Duurzaam bouwen en ontwikkelen**
- Einde vastgoed vacature -