Vind jouw vastgoed stage binnen de vastgoedsector

Blader door en solliciteer op openstaande vastgoed stages

Introductie
Voor het project Inventariseren, Contracteren & Borgen: Buma/Stemra – Sena & Videma zijn wij bij Schiphol Group op zoek naar een stagiair (of 2) die dit project onder begeleiding van een Inkoper van Corporate Procurement ten behoeve van de Facilitaire Dienst Schiphol zal gaan uitvoeren.
Omschrijving bedrijf/afdeling
Er is onvoldoende inzicht in het gebruik van de verschillende producten. Hierdoor is er geen inzicht in welke producten Schiphol gebruikt en welke door derden op de Luchthaven worden gebruikt. Dit brengt met zich mee dat het niet inzichtelijk is wie waarvoor de verantwoordelijkheid draagt en wat hiervoor de financiële gevolgen zijn.

Achtergrond
Schiphol Group is eigenaar en exploitant van de Luchthaven Schiphol, inclusief de gebouwen en terreinen. Schiphol bestaat uit een aantal Business Unit, te weten:

Staven:alle ondersteunende stafafdelingen zoals Human Resources, Corporate Procurement, Corporate Development, etc.

Aviation: alle luchtvaartmaatschappij betrokken dienstverleningen, zowel betrekking hebbende op passagiers- en vrachtvervoer.

Consumers:alle diensten en ontwikkeling hiervan richting reizigers, concessionarissen, horeca, parkeren, etc., etc.

ICTS: alle diensten gericht op de ICT diensten en daaraan gerelateerde systemen t.b.v. kantoren, parkeerterreinen, vlucht- en bagageafhandeling.

Real Estate:alle diensten voor het ontwikkelen van vastgoed op de luchthaven en de exploitatie hiervan.

PLUS: alle projecten op de luchthaven, gebouwen, Terminal, landingsbanen, worden door deze afdeling uitgevoerd.

Over de hele luchthaven wordt gebruik gemaakt van muziek, in de parkeergarages, in de Lounges in de Terminal, in de winkels en horecapunten, maar ook in filmpjes op YouTube en de andere mediakanalen van Schiphol, evenementen en presentaties. In de mediakanalen en sommige evenementen gaat het hierbij ook om beeld. Dit beeld, zowel van Schiphol als van derden, kan getoond worden op de schermen van de luchthaven.

Op deze muziek en beelden zouden rechten van derden kunnen gelden. Indien dat het geval is dan wordt er een heffing opgelegd door Buma/Stemra, Sena en/of Videma die zorgt dat de opbrengsten hiervan bij de rechthebbende terecht komen.

Omschrijving stage opdracht / taken
Opdracht
De stage-opdracht zal bestaan uit
  • het luchthaven breed inventariseren van Muziek & Beeld; waar dit gebruikt wordt en hoe dit gebruik wordt maar ook of het door een van de Schiphol afdelingen wordt gebruikt (of door andere bedrijven) op de luchthaven, hoe het is aangeschaft en of er rechten over afgedragen worden. Dit betreft dan de binnenruimten alsook de buitenruimtes zowel on- als offline in het digitale vlak;
  • het per Business Unit / Afdeling inzicht krijgen in de inzet en het gebruik;
  • het daar waar mogelijk per Business Unit / Afdeling een kostenplaatje voor maken op basis van de vrij op internet verkrijgbare informatie en/of eventueel voorgaande facturen;
  • het vervaardigen van een overzicht van de huidige afdrachten van heffingen aan Organisaties;
  • het mede voeren van gesprekken en onderhandelingen met collega’s van Inkoop en Facilitair dienst met de verschillende Organisaties;
  • het opstellen van overeenkomsten samen met collega’s van Inkoop en Corporate Legal en/of het beoordelen van de overeenkomsten van de Organisaties;
  • het opleveren van een procesvoorstel t.b.v. de borging op Schiphol; door wie, waar, via wat? etc.;
  • het borgen van de gemaakte afspraken binnen de verschillende afdelingen, contracteigenaar en -manager op Schiphol.

Profiel student (competenties / opleiding)
Wij zoeken voor deze opdracht één of twee actieve en ondernemende stagiairs die voor Schiphol deze opdracht uit wil(len) voeren.
Startdatum stage / duur / aantal dagen per week
Voor vragen en nadere informatie over deze opdracht kunt u contact opnemen met
Schiphol Group
Corporate Procurement
Maud van den Toorn
Email: toorn_m@schiphol.nl
Telefoon: 06-3016 4758
- Einde vastgoed vacature -