Vind jouw vastgoed stage binnen de vastgoedsector

Blader door en solliciteer op openstaande vastgoed stages

Functieomschrijving

‘Voor ons Capital Consultants team zoek ik een enthousiaste stagiair die meer wil leren over beleggingsfondsen, hun structuren en governance, zodat wij onze klanten (institutionele beleggers) straks nog effectiever kunnen adviseren. Ik ga graag in gesprek met iemand die samen met ons zich deze materie eigen wil maken en die een sterke affiniteit heeft voor vastgoed en infrastructuur.’

Lilian ter Doest – Senior Consultant Capital Consultants

Sweco is op zoek naar een enthousiaste en ondernemende stagiair Legal Vastgoed en Infrastructuur voor onze afdeling Capital Consultants (SCC). Tijdens jouw stage maak je deel uit van een dynamisch team, zal je worden begeleid door een senior collega en werk je vanuit onze vestiging in De Bilt.

SCC is een onafhankelijke adviseur die exclusief is toewijd aan vastgoed- en infrastructuurbeleggingen. Met deze focus adviseert ons gespecialiseerde team van 20 professionals pensioenfondsen en andere institutionele eindbeleggers over toekomstbestendig beleggen. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten vastgoed- en infrastructuurportefeuilles naar allocatie en rendements- en riscicoperspectief te optimaliseren. Door onze integrale werkwijze, ISAE 3402 certificering en transparante en auditeerbare processen zijn onze klanten op elk door hen gewenst niveau in control. Dit gebeurt tijdens alle fase van de investeringscyclus en van strategie en beleid tot en met implementatie en optimalisatie.

Tot onze klanten behoren meerdere nationale en internationale vastgoed- en infrastructuurfondsen. Als onderdeel van ons advies aan klanten streven we ernaar om gegevens gebaseerd op feiten uit het verleden te combineren met onze op de toekomst gerichte onderzoeksanalyse. Hierbij spelen governance, fiscale en jurdische onderwerpen een steeds grotere rol bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen.

Voorbeelden van werkzaamheden waar je je tijdens jouw stage mee bezig zal gaan houden zijn:

– In kaart brengen van organisatiestructuren en de diverse governance issues van vastgoedfondsen
– In kaart brengen van de fiscaliteit van vastgoedfondsen
– Assisteren bij het toegankelijk maken van bovenstaande gegevens voor de business
– Assisteren bij het doorgronden van fondsvoorwaarden/wijzigingen bij due dilligenceprocessen

Spreekt jou dit aan en ben jij op zoek naar een stage waar je werkervaring kan op doen bij de meest onafhankelijke dienstverlener op het gebied van vastgoed- en infrastructuurbeleggers? Wil jij graag stage lopen bij het grootste ingenieursadviesbureau van Europa? Reageer dan nu en dan maken we graag kennis met je!
Wij zoeken

Je volgt momenteel de master Rechtsgeleerdheid, bij voorkeur in de richting van Ondernemingsrecht of Notarieel Recht

Je hebt interesse in de vastgoedmarkt/vastgoedrecht

Je bent proactief en communicatief vaardig

Je werkt accuraat, bent analytisch en resultaatgericht ingesteld

Je bent beschikbaar voor een periode van 4 tot 5 maanden

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie middels de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Lilian ter Doest, Senior Adviseur via 31 6 20 70 70 18 of via lilian.terdoest@sweco.nl . Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Fabienne Jansen, Campus Recruiter, telefoon 31 6 23 21 83 75 of via fabienne.jansen@sweco.nl .
- Einde vastgoed vacature -